Vyzkoušejte recept na pikantní kuřecí kousky s červeným kari, které podáváme s těstovinami a zeleninovou směsí z cukety, kapie a rajčat, ochucenou tymiánem.
3 stroužky | česnek |
1 lžíce | máslo |
1 ks | cibule |
1 ks | cuketa |
600 g | kuřecí prsa |
1 ks | červená kapie |
1 ks | zelená kapie |
3-4 snítky | čerstvý tymián |
250 g | cherry rajče |
250 g | těstoviny pappardelle |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
zálivka | |
150 ml | vývar |
1 lžíce | rajčatové pyré |
0.5 lžičky | červená kari pasta |
podle potřeby | |
olivový olej na smažení |
Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na menší kousky, které osolíme a opepříme. Cuketu omyjeme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo a česnek na jemné plátky. Očištěné kapie nakrájíme na čtverečky a omytá rajčátka rozkrojíme na čtvrtiny. Široké nudle Papardelle uvaříme podle návodu na obalu. Připravíme si zálivku na maso. Ve 150 ml vývaru rozšleháme červenou kari pastu s rajčatovým protlakem. Na oleji opečeme zprudka kuřecí maso, které podlijeme zálivkou a za stálého míchání podusíme asi 4 minuty. Kuřecí kousky odložíme stranou a uchováme na teple. Připravíme si zeleninovou směs. Na oleji s máslem necháme zesklovatět cibulku s česnekem, pak vmícháme cuketu a papriky a restujeme do poloměkka. Nakonec vmícháme nakrájená rajčata a směs ještě několik minut opékáme, dokud rajčata nepustí šťávu. Nakonec zeleninu ochutíme čerstvým tymiánem, osolíme, opepříme, zakapeme citrónovou šťávou a můžeme servírovat. Na střed talíře umístíme těstoviny, které poklademe kuřecím masem i se šťávou a obložíme restovanou zeleninovou směsí. Pikantní kuřecí kousky se zeleninovou směsí podáváme teplé.
Grilujeme kuřecí maso: Perfektně propečené kuřecí špalíčky, stehna i špízy
Grilování při nižší či střední teplotě, dostatečně nahřátý a olejem potřený rošt, ale také použití termosondy pro kontrolu vnitřní teploty, to jsou základní předpoklady pro dobře propečené kuřecí maso. Přinášíme vám 8 receptů, které doporučujeme zařadit na grilovací seznam.
Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte
Ceny potravin raketově rostou a možná si také často říkáte, kde by se ještě dalo ušetřit. Základem je jídlo nevyhazovat a veškeré "zbytky" umět šikovně zužitkovat. Vařená vejce, zbytky pečeného kuřete či bramborové kaše, ale i navíc uvařených špaget či rýže, to vše může posloužit k přípravě výborných pokrmů. Pojďme na to!
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena