Míšiny vietnamské závitky

Recept na zajímavý pokrm s příchutí orientu. Vietnamské závitky se mohou podávat jako hlavní chod, předkrm či chuťovka.


4.113x
35 min

Postup přípravy

Nejprve si připravíme směs, kterou budeme plnit rýžový papír (placky). Kuřecí maso rozemeleme. My máme rádi v náplni kuřecí maso, ale lze použít třeba i bůček. Dále k masu přidáme rýžové nudle. Některé se zalévají vařící vodou a jiné zase musíme zlehka povařit do změknutí.

Přisypeme směs mražené čínské zeleniny. Záleží, jestli chceme závitky více zeleninové, pokud ano, dáme klidně celý balíček. Přidáme jedno vejce, lžíci solamylu, sůl a pepř, lžičku mleté pálivé papriky a asi lžíci tekutého polévkového koření maggi.

Na pracovní desce si rozlijeme pivo a v něm placky rýžového papíru necháme rozmočit. Ihned po rozmočení vložíme náplň, zabalíme a smažíme v oleji.

Do omáčky k závitkům si očistíme malou mrkev a nakrájíme ji na půlkolečka. Dále prolisujeme 3 stroužky česneku. Do misky vložíme nakrájenou mrkev s prolisovaným česnekem, asi čtvrt lahvičky tekutého maggi koření, 3 lžíce sójové omáčky, podle chuti chilli koření a zalijeme vařící vodou.

Míšiny vietnamské závitky podáváme jako hlavní chod a jako předkrm například s krajícem chleba.
user-icon

autor Misa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Míšiny vietnamské závitky

Zpět na recept