Nejprve si připravíme směs, kterou budeme plnit rýžový papír (placky). Kuřecí maso rozemeleme. My máme rádi v náplni kuřecí maso, ale lze použít třeba i bůček. Dále k masu přidáme rýžové nudle. Některé se zalévají vařící vodou a jiné zase musíme zlehka povařit do změknutí.
Přisypeme směs mražené čínské zeleniny. Záleží, jestli chceme závitky více zeleninové, pokud ano, dáme klidně celý balíček. Přidáme jedno vejce, lžíci solamylu, sůl a pepř, lžičku mleté pálivé papriky a asi lžíci tekutého polévkového koření maggi.
Na pracovní desce si rozlijeme pivo a v něm placky rýžového papíru necháme rozmočit. Ihned po rozmočení vložíme náplň, zabalíme a smažíme v oleji.
Do omáčky k závitkům si očistíme malou mrkev a nakrájíme ji na půlkolečka. Dále prolisujeme 3 stroužky česneku. Do misky vložíme nakrájenou mrkev s prolisovaným česnekem, asi čtvrt lahvičky tekutého maggi koření, 3 lžíce sójové omáčky, podle chuti chilli koření a zalijeme vařící vodou.
Míšiny vietnamské závitky podáváme jako hlavní chod a jako předkrm například s krajícem chleba.