Rýži uvaříme doměkka, necháme vychladnout a odebereme potřebné množství. Mrkev a zelí očistíme a nastrouháme.
Směs mletého masa smícháme s rýží, mrkví a ochutíme ochucené solí, pepřem a sójovou omáčkou. Směs klademe na vlhký rýžový papír a úhledně balíme do malých rolek. Jarní závitky v rýžovém papíru smažíme na rozpálené pánvi s olejem dozlatova. Poměr masa a zeleniny můžeme libovolně měnit, popř. přidávat i jinou.
Jarní závitky v rýžovém papíru osušíme a ihned podáváme.
1) pokud chcete křupavé závitky, tak je musíte osmažit.
2) už to nebudou jarní závitky pokud budou smažené
3) nedává se do nich mleté maso, ale uvařené: např kuřecí nebo vepřové
4) ať už koupíš jakékoliv rýžové placky musíš je namočit-poté změknou, jak to chcete zabalit, když jsou tvrdé a zároveň křehké
5) dobrou chuť
marku
Jidášovo ucho a cibule
Ispirován receptem z užasného bufetu v Holešovické tržnici v Praze.
Tralala
Vysmažené závitky dávejte do kastrolu s pokličkou, nebo je něčím zkrátka přiklopte, pak krásně změknou.