Minutková svíčková

Recept na luxusní minutkovou svíčkovou.


3.37x
45 min

Ingredience

50 gmáslo
2 kscibule
1 ksceler
1 kscitron
2 ksmrkev
1 kspetržel
1 kelímeksmetana na šlehání
4 listybobkový list
5 kuličeknové koření
2 lžíceplnotučná hořčice
800 ghovězí svíčková
50 ghnědý cukr
1 snítkačerstvý tymián
100 gprorostlá slanina
10 kuličekcelý černý pepř
350 mllehké bílé víno

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

4 plátkycitron
šlehačka
brusinky

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na steaky, pěstí je poklepeme a zlehka opepříme. Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme na jemno, můžeme i nastrouhat nahrubo. Slaninu nakrájíme na kostky.

Nakrájenou slaninu vypečeme v menším kastrolu. Do kastrolu vhodíme máslo a necháme rozvonět koření. Přidáme zeleninu a orestujeme dozlatova. Dále přidáme citron a cukr a necháme zasmahnout. Následně přidáme hořčici a opět zarestujeme, poté podlijeme bílým vínem a necháme dusit. Můžeme podlít i trochou vody. Dušení nám zabere cca 15 minut.

Poté vyjmeme koření a směs rozmixujeme ponorným mixérem, nemusí být úplně do jemna. Do rozmixované směsi přilijeme smetanu a nechápe přejít varem. Smetanu můžeme přilít již v průběhu mixování, aby se nám to dělalo lépe. Případně necháme zredukovat na požadovanou hustotu, měla by vzniknout hustší kaše.

Pánev si rozpálíme, vhodíme na ni tymián a slaninu. Po minutce přidáme steaky a opékáme podle přání a na závěr osolíme.

Minutkovou svíčkovou servírujeme s bramborovým knedlíkem nebo noky a ozdobené brusinkami, plátky citronu a šlehačkou.
user-icon

autor veruna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Minutková svíčková

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena