Mělnická nádivka

Nevíte co s předvčerejšími rohlíky? Zkuste tento recept.


4.728x
45 min
4×

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na kostičky. Vezmeme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme 1,5 dl mléka, osolíme (asi 5 špetek) a opepříme podle chuti. Mlékem se žloutky přelijeme nakrájené rohlíky či housky a necháme nasáknout.

Pórek a papriku očistíme. Pórek překrojíme a nakrájíme na půlkolečka. Papriku nakrájíme na nudličky a uzené maso na kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a postupně přidáme papriku, uzené a v závěru pórek. Vše lehce osmahneme.

Osmahlou směs přidáme k změklé housce. Z bílků vyšleháme hustý sníh a vše společně smícháme. Mělnickou nádivku přesypeme do máslem vymaštěného pekáčku a pečeme zhruba 20 - 25 minut ve vyhřáté troubě.

Mělnickou nádivku nakrájíme a podáváme s přílohou podle chuti.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mělnická nádivka

Zpět na recept