Mělnická nádivka

Nevíte co s předvčerejšími rohlíky? Zkuste tento recept.


4.728x
45 min
4×

Ingredience

5 ksvejce
1.5 dlmléko
1 kspórek
1 ksčervená paprika
300 guzené maso
5 ksvčerejší houska

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

máslo

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na kostičky. Vezmeme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme 1,5 dl mléka, osolíme (asi 5 špetek) a opepříme podle chuti. Mlékem se žloutky přelijeme nakrájené rohlíky či housky a necháme nasáknout. Pórek a papriku očistíme. Pórek překrojíme a nakrájíme na půlkolečka. Papriku nakrájíme na nudličky a uzené maso na kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a postupně přidáme papriku, uzené a v závěru pórek. Vše lehce osmahneme. Osmahlou směs přidáme k změklé housce. Z bílků vyšleháme hustý sníh a vše společně smícháme. Mělnickou nádivku přesypeme do máslem vymaštěného pekáčku a pečeme zhruba 20 - 25 minut ve vyhřáté troubě. Mělnickou nádivku nakrájíme a podáváme s přílohou podle chuti.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Mělnická nádivka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena