Vaření.czReceptyMedové kořeněné perníčky

Medové kořeněné perníčky

Recept na vynikající medové perníčky.


4.221x
0

Ingredience

těsto

4 ksvejce
50 gmáslo
2 lžičkyskořice
2 lžícekakao
2 lžičkyhřebíček
0.5 lžičkyfenykl
2-3 lžícemed
250 gcukr moučka
0.5 lžičkybadyán
2 lžičkysoda
0.5 lžičkyanýz
650 ghladká mouka

poleva

1 ksbílek
14 dkgcukr moučka
citronová šťáva

Postup přípravy

Všechny suroviny na těsto smícháme a rukama pořádně propracujeme v hladké těsto. Poté z těsta vytvoříme kuličku, kterou dáme na moukou pomoučněný talíř a přikryjeme ji potravinovou fólií. Takto připravené těsto dáme na 24 hodin odležet do lednice. Druhý den vyválíme z těsta asi 1/2 cm silný plát a vykrajujeme libovolné tvary. Vykrojené tvary pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme prudce péci na 200 °C. Jakmile perníčky vyběhnou nahoru, ztlumíme troubu na 150 °C. Upečené medové perníčky ihned potíráme rozšlehaným vajíčkem, aby se perníčky krásně leskly. Připravíme si citronovou polevu, kterou potíráme již studené perníčky: Cukr moučku přecedíme přes jemný cedník, aby v polevě nebyly hrudky. To samé uděláme i s bílkem. Poté všechny suroviny dáme do mísy a našleháme. Vzniklou polevu dáme do sáčku, kterému ustřihneme růžek a medové perníčky můžeme zdobit.
user-icon

autor HannahV

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Medové kořeněné perníčky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena