Medová maková nádivka

Nádivka do koláčů, která chutná výborně.


4.610x
75 min
3×

Postup přípravy

Mák vaříme ve vodě asi 1 hodinu. Když voda vysmahne, zalijeme mák mlékem a ještě chvíli vaříme.

Uvařený mák potom utřeme v pánvi, osladíme cukrem a medem. Přimícháme nastrouhaný perník, koření, nasekanou kůru a nakonec mandle. Pokud je maková nádivka příliš hustá, přidáme smetanu, pokud řídká, přidáme perník. Mák se může vařit i mletý. Pro vylepšení chuti vmícháme ještě kousek másla.

Medovou makovou nádivku používáme k plnění koláčů, buchet, palačinek apod.

user-icon

autor Martin


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Medová maková nádivka

Zpět na recept