Medová kachna

Pečená kachnička, přelévaná medovou marinádou.


3.2132x
90 min
1×

Postup přípravy

Kachnu osolíme a posypeme kmínem nejen zvenku, ale i uvnitř. Marinádu připravíme rozmícháním medu, sójové omáčky, dezertního vína a glutasolu. Kachničku marinádou potíráme i během pečení. Zpočátku pečeme přikryté podlité asi 1 dl vroucí vody, ale kůži často propichujeme a vypečený tuk sbíráme. Asi po 45 minutách odkryjeme a dopékáme nejlépe pod grilem. Vypečenou šťávu můžeme zahustit hladkou moukou a nechat alespoň 15 minut povařit. Podáváme buď s rýží, nebo s dušeným červeným zelím a houskovým knedlíkem.


Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem


Pečení kachny se vůbec nemusíte bát! Dnes se krok za krokem naučíme připravit kachnu pečenou na kmínu, která bude mít maso odpadávající od kosti a křupavou kůrčičku.


Recept


Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce


Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.


Knedlíky

user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Medová kachna

Zpět na recept