Medová jablečná bábovka

Blížící se Vánoce si můžeme již nyní navodit vůní z medové perníkové bábovky.


4.435x
75 min
5×

Postup přípravy

V míse smícháme veškeré sypké suroviny - oba druhy mouky, cukr, granko (popřípadě instantní kakao), prášek do perníku i skořici. Do směsi vyklepneme vejce a přilijeme olej, vlažnou vodu a tekutý med. Promícháme.

Kandované třešně nakrájíme na čtvrtky, smícháme s jablky a zapracujeme do těsta. Těsto důkladně propracujeme.

Těsto nalijeme do tukem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy a těsto nahrneme od středu směrem k okrajům formy. Vložíme do středně (165 °C) vyhřáté trouby a pečeme na 180°C asi 50 - 60 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto upečené. 10 minut před dopečením můžeme formu překrýt kusem alobalu.

Hotovou bábovku necháme částečně vychladnout, pak ji vyklopíme, ozdobíme tenkými plátky jablek a posypeme skořicovým cukrem.

1 hrnek = 250ml


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Medová jablečná bábovka

Zpět na recept