Masový závin

Masový závin v listovém těstě je výborný hlavní chod s mnoha přílohami. Můžeme jej však podávat i jako teplý či studený předkrm.


4.013x
90 min
1×

Postup přípravy

Rozmrazíme těsto, housku namočíme ve studené vodě a potom z pečiva přebytečnou vodu vymačkáme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Podusíme je na másle do zesklovatění. Mleté maso smícháme s houskou, cibulí s česnekem, vejcem hořčicí a kořením. Z masové hmoty uděláme šišku. Rozmrzlé listové těsto rozválíme a zabalíme do něj šišku z masa. Okraje potřeme rozkvedlaným vejcem, stlačíme je a těsto na několika místech propíchneme vidličkou. Masový závin dáme péct dozlatova asi na 15 minut. Pak při nízké teplotě necháme dojít, aby bylo maso uvnitř hotové.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masový závin

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena