Masový štrůdl

Jednoduchý recept na teplý oběd, ale i studenou chuťovku k večernímu posezení.


3.458x
60 min

Ingredience

1 balíčeklistové těsto

nádivka

sůl
1 ksvejce
1 lžícesolamyl
400 gmleté maso
mletý černý pepř
utřený česnek

na potření

1 ksvejce

náplň

200 gšunka
200 gplátkový sýr
1 lžícesekané kapary

na ozdobu

sezamová semínka

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme náplň. Spojíme mleté maso s vejcem a solamylem. Směs ochutíme solí, pepřem, česnekem nebo i jiným kořením podle vlastní chuti. Náplň necháme odležet.

Listové těsto vyválíme a poklademe plátky šunky. Na šunku rozložíme plátkový sýr a nakonec připravenou masovou náplň. Vše posypeme sekanými kapary a důkladně zavineme - vyrobíme štrůdl, který potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme podle potřeby sezamovým semínkem. Masový štrůdl pečeme zvolna v předehřáté troubě asi 40 minut.

Tento masový štrůdl peču na chalupě v remosce. Je výborný se zeleninou a bramborovou kaší, ale i studený nakrájený na plátky k vínu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masový štrůdl

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena