Masový štrůdl

Jednoduchý recept na teplý oběd, ale i studenou chuťovku k večernímu posezení.


3.458x
60 min

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme náplň. Spojíme mleté maso s vejcem a solamylem. Směs ochutíme solí, pepřem, česnekem nebo i jiným kořením podle vlastní chuti. Náplň necháme odležet.

Listové těsto vyválíme a poklademe plátky šunky. Na šunku rozložíme plátkový sýr a nakonec připravenou masovou náplň. Vše posypeme sekanými kapary a důkladně zavineme - vyrobíme štrůdl, který potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme podle potřeby sezamovým semínkem. Masový štrůdl pečeme zvolna v předehřáté troubě asi 40 minut.

Tento masový štrůdl peču na chalupě v remosce. Je výborný se zeleninou a bramborovou kaší, ale i studený nakrájený na plátky k vínu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masový štrůdl

Zpět na recept