Masové šátečky

Chutná svačinka nebo předkrm.


4.611x
60 min
4×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
sůl
2 ksvejce
petrželka
majoránka
1 kscibule
tymián
bazalka
olivový olej
bílý pepř
250 glistové těsto
2 lžícehrubá mouka
2 lžícečerné olivy
300 gmleté vepřové maso

na potření

vejce

Postup přípravy

Těsto rozválíme a vykrájíme čtverečky, které potřeme vejcem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme, olivy nasekáme. Cibuli na oleji orestujeme, přidáme česnek, mleté maso, bylinky, sůl a olivy. Necháme vychladnout a až v téhle chvíli přidáme vejce. Směsí naplníme čtverečky listového těsta a tvarujeme šátečky. Každý kousek potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do silně vyhřáté trouby. Masové šátečky podáváme jako předkrm nebo chuťovku.
user-icon

autor friďa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Masové šátečky

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena