Masové koule v rajské omáčce

Recept na chutné koule z vepřového a hovězího mletého masa v rajské omáčce.


3.131x
90 min
1×

Postup přípravy

Jednu cibuli nakrájíme nadrobno. Opláchneme hovězí a vepřové maso, umeleme nahrubo do mísy, přidáme nakrájenou cibuli, sůl, pepř, lžíci hladké mouky, hrst strouhanky, vejce a vše řádně promísíme. Vypracovanou hmotu rozdělíme na 6 - 8 dílů, z kterých vytvoříme koule a vložíme na vymaštěný pekáč.

Masové koule dáme zprudka zapéct do trouby na 8 - 10 minut při 200 °C. Poté mírně podlijeme, teplotu stáhneme na 160 °C a za občasného podlévání pečeme 35 - 40 minut.

Mezitím si připravíme základ s kořenovou zeleninou. Mrkev, celer, petržel a cibuli očistíme, nakrájíme na půl kolečka, orestujeme na sádle a přidáme velký rajský protlak. Podlijeme vodou, přidáme kostku bujonu a necháme vařit, dokud zelenina nezměkne. Zvlášť si svaříme bobkový list, nové koření, celý pepř a odvar slijeme k základu.

Měkkou zeleninu rozmixujeme, přilijeme výpek z upečených masových koulí a dolijeme podle potřeby vodou nebo vývarem. Necháme zavařit, zahustíme hladkou moukou a za stálého míchání provařujeme 20 - 30 minut. Dochutíme cukrem, solí a citronovou šťávou.

Masové koule v rajské omáčce podáváme s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor Renegene


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masové koule v rajské omáčce

Zpět na recept