Recept na velmi chutné masové knedlíčky z vepřového masa, které připravujeme v jemně pikantní omáčce. Pokrm podáváme s vařenými nudlemi.
Hodnocení
4.7
/ 5 (15x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Česnek2 stroužky
Solamyl2 lžíce
Bílek2 ks
Nudle1 balíček
Masový vývar500 ml
Čerstvý koriandr5 snítek
Mleté vepřové maso400 g
Kokosové mléko400 ml
Červená feferonka2 ks
Jarní cibulka s natí2-3 ks
Strouhaný čerstvý zázvor1 lžíce
Podle chuti
Sůl
Rybí omáčka1-2 lžíce
Lime štáva1-2 lžičky
Mletý černý pepř
Podle potřeby
Instantní světlá jíška
Postup přípravy
Feferonky očistíme a zbavíme jadérek. Jednu feferonku nakrájíme na jemné kostičky a druhou odložíme stranou.
Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno.
Bílé části jarních cibulek nakrájíme na drobné kostičky a zelenou nať na kolečka.
Čerstvý koriandr jemně usekáme.
Česnek loupeme a prolisujeme.
Nudle uvaříme podle návodu na obalu.
Mleté maso osolíme, opepříme a promícháme s usekaným koriandrem, prolisovaným česnekem, bílou částí nakrájených cibulek, usekanou feferonkou a polovinou nastrouhaného zázvoru. Vše spojíme se solamylem a bílky a odložíme na 20 minut do chladu.
Pak z masové směsi tvoříme mokrýma rukama kuličky ve velikosti malého vlašského ořechu.
Kokosové mléko promícháme s vývarem, přidáme zbývající zázvor, celou feferonku a vše přivedeme k varu.
Pak vkládáme postupně masové kuličky a na mírném plameni zvolna vaříme přibližně 10 minut. Asi 5 minut před dokončením vmícháme nať jarní cibulky a omáčku podle potřeby zahustíme instantní jíškou.
Z omáčky vyjmeme feferonku a vše dochutíme rybí omáčkou, limetkovou šťávou, pepřem a solí.
Uvařené nudle rozdělíme na nahřáté talíře, poklademe masovými knedlíčky a přelijeme omáčkou. Pokrm ozdobíme nakrájenou uvařenou feferonkou a podáváme se zeleninovým salátem.