Bílé pečivo nakrájíme na kostky, vložíme do velké mísy a zvlhčíme mlékem Přidáme vychladlé uzené maso také nakrájené na kostičky. Cibuli jemně usekáme a zpěníme na másle. Přendáme do mísy k pečivu a uzenému masu a promícháme.
Přidáme mouku, škrobovou moučku a rozkvedlaná vejce. Přisolíme a opepříme.
Vše spojíme v středně tuhé těsto. Podle potřeby ředíme mlékem nebo zahustíme
moukou. Nyní namočenýma rukama tvoříme koule ve velikosti menších tenisových míčku a vkládáme opatrně do vroucí vody. Nesmějí se přichytit na dno hrnce. Od chvíle kdy vyplavou, vaříme zvolna asi 3-4 minuty.
Podáváme jako přílohu k drubežímu masu, nebo pouze s dušeným zelím.
Knedlíčky můžeme servírovat i jenom s dušeným či kysaným zelím.