Masové knedlíčky 2

Jedná se žemlové knedlíčky s uzeným masem. Výborně chutnají k pečenému kuřeti nebo kachně.


4.179x
35 min
2×

Ingredience

3 ksvejce
8 dkgmouka hladká
sůl a pepř
3 lžíceškrobová moučka
1 kscibule střední
25 dkgbílého pečiva
15 dkguzené maso vařené
2 lžícemáslo nebo

podle potřeby

mléko na navlhčení

Postup přípravy

Bílé pečivo nakrájíme na kostky, vložíme do velké mísy a zvlhčíme mlékem Přidáme vychladlé uzené maso také nakrájené na kostičky. Cibuli jemně usekáme a zpěníme na másle. Přendáme do mísy k pečivu a uzenému masu a promícháme. Přidáme mouku, škrobovou moučku a rozkvedlaná vejce. Přisolíme a opepříme. Vše spojíme v středně tuhé těsto. Podle potřeby ředíme mlékem nebo zahustíme moukou. Nyní namočenýma rukama tvoříme koule ve velikosti menších tenisových míčku a vkládáme opatrně do vroucí vody. Nesmějí se přichytit na dno hrnce. Od chvíle kdy vyplavou, vaříme zvolna asi 3-4 minuty. Podáváme jako přílohu k drubežímu masu, nebo pouze s dušeným zelím. Knedlíčky můžeme servírovat i jenom s dušeným či kysaným zelím.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masové knedlíčky 2

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena