Masové Canelloni

Těstovinové trubičky Canelloni, plněné ochuceným mletým masem se slaninou.


4.920x
60 min
2×

Ingredience

150 mlvývar
150 geidam
150 mlsmetana na vaření
250 gcanelloni nebo schiaffoni
4 lžícetomatová omáčka s olivami

náplň

3 stroužkyčesnek
1 ksvejce
1 lžičkasolamyl
100 ganglická slanina
500 gmleté maso
2 lžíceusekaná petrželka

podle chuti

sůl
1 lžičkasušené oregano
mletý černý pepř

Postup přípravy

Česnek oloupeme a prolisujeme. Bylinky omyjeme a jemně usekáme. Studený vývar promícháme se smetanou. Sýr nastrouháme najemno. Slaninu rozdělíme na polovinu. Část plátků odložíme stranou a druhou nakrájíme na jemné kostičky. Masová náplň: Mleté maso promícháme se slaninou, česnekem, petrželkou, kořením a osolíme. Spojíme vejcem a zahustíme solamylem. Dno pekáčku nebo zapékací mísy poklademe plátky slaniny. Těstovinové trubičky canelloni vyplníme připraveným masem a v jedné vrstvě naskládáme na slaninu. Potřeme kupovanou tomatovou omáčkou s olivami, zalijeme vývarem se smetanou tak aby těstoviny byly téměř ponořené, pečeme v mírné troubě asi 35 minut. Až se šťáva téměř vydusí, přidáme strouhaný sýr a zprudka zapečeme. Masové canelloni podáváme horké s čerstvou zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masové Canelloni

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena