Maso na pepři a špeku

Velmi chutný oběd, navíc je rychlý. Recept můžeme doplnit houbami nebo i zeleninou.


3.06x
60 min

Postup přípravy

Maso podle vlastního výběru nakrájíme na plátky. Může se použít třeba vepřová kýta, plecko, můžeme použít i hovězí roštěnou či zadní. Plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Pepřem nemusíme šetřit.

Cibuli oloupeme. Špek a cibuli pokrájíme na kostičky. Rozehřejeme pánev. Špek použijeme místo tuku, podle potřeby přidáme olej nebo tuk. Přidáme cibuli osmahneme ji na špeku dozlatova a pak přidáme plátky masa, které osmažíme po obou stranách.

Doporučuji tento pokrm připravovat ve větší pánvi, kde můžeme dát maso stranou a na něj odložit cibuli, aby se nám moc nepřipalovala pod masem.
Když máme maso osmahnuté, podlijeme horkou vodou a přiklopíme pokličkou a necháme dusit doměkka. Vypečenou šťávu dochutíme masoxem, solí, pepřem.

Maso na pepři a špeku podáváme s rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maso na pepři a špeku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká