Maso na pepři a špeku

Velmi chutný oběd, navíc je rychlý. Recept můžeme doplnit houbami nebo i zeleninou.


3.06x
60 min

Postup přípravy

Maso podle vlastního výběru nakrájíme na plátky. Může se použít třeba vepřová kýta, plecko, můžeme použít i hovězí roštěnou či zadní. Plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Pepřem nemusíme šetřit. Cibuli oloupeme. Špek a cibuli pokrájíme na kostičky. Rozehřejeme pánev. Špek použijeme místo tuku, podle potřeby přidáme olej nebo tuk. Přidáme cibuli osmahneme ji na špeku dozlatova a pak přidáme plátky masa, které osmažíme po obou stranách. Doporučuji tento pokrm připravovat ve větší pánvi, kde můžeme dát maso stranou a na něj odložit cibuli, aby se nám moc nepřipalovala pod masem. Když máme maso osmahnuté, podlijeme horkou vodou a přiklopíme pokličkou a necháme dusit doměkka. Vypečenou šťávu dochutíme masoxem, solí, pepřem. Maso na pepři a špeku podáváme s rýží.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Maso na pepři a špeku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena