Hovězí kousky na pepři s kapary

Vyzkoušejte recept na hlavní chod z kousků hovězího masa dušeného na pepři a s kapary.


4.04x
90 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
300 gcibule
2 lžícesádlo
1-2 lžičkyhladká mouka
750 ghovězí maso přední
1 lžičkadrcený černý pepř
3 lžícekapary ve slaném nálevu

podle chuti

sůl
chilli koření
mletý černý pepř

podle potřeby

vývar

Postup přípravy

Hovězí maso očistíme, nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme na drobno. Kapary necháme okapat.

Na sádle osmažíme cibulku a česnek dozlatova. Do základu vložíme nakrájené maso, které necháme za stálého míchání ze všech stran zatáhnout. Pak přidáme drcený černý pepř, špetku chilli koření, vše podlijeme malým množství vody a zakryté zvolna dusíme přibližně půl hodiny. Pak necháme šťávu vydusit na tuk, vše zaprášíme moukou a krátce osmahneme. Maso opět podlijeme horkou vodou nebo vývarem a za občasného promíchávání dodusíme v omáčce doměkka. Nakonec vmícháme okapané kapary a podle chuti osolíme a opepříme.

Hovězí kousky na pepři s kapary podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo rýže.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí kousky na pepři s kapary

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.