Vyzkoušejte recept na hlavní chod z kousků hovězího masa dušeného na pepři a s kapary.
1 stroužek | česnek |
300 g | cibule |
2 lžíce | sádlo |
1-2 lžičky | hladká mouka |
750 g | maso hovězí přední |
1 lžička | drcený černý pepř |
3 lžíce | kapary ve slaném nálevu |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
chilli koření | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
vývar |
Hovězí maso očistíme, nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme na drobno. Kapary necháme okapat. Na sádle osmažíme cibulku a česnek dozlatova. Do základu vložíme nakrájené maso, které necháme za stálého míchání ze všech stran zatáhnout. Pak přidáme drcený černý pepř, špetku chilli koření, vše podlijeme malým množství vody a zakryté zvolna dusíme přibližně půl hodiny. Pak necháme šťávu vydusit na tuk, vše zaprášíme moukou a krátce osmahneme. Maso opět podlijeme horkou vodou nebo vývarem a za občasného promíchávání dodusíme v omáčce doměkka. Nakonec vmícháme okapané kapary a podle chuti osolíme a opepříme. Hovězí kousky na pepři s kapary podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo rýže.
Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?
Nákup masa je pro některé výpravou do neznáma. A co teprve rozluštit, k čemu se hodí plec, kližka nebo roštěnec. Tady je jednoduchý klíč k hovězímu - jeho výběru a přípravě.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena