Grilovaný hovězí steak se zeleným pepřem. Recept na pořádný steak k letnímu grilování.
2 ks | hovězí steak |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
zelený pepř | |
omáčka | |
2 lžíce | máslo |
3 lžíce | sójová omáčka |
3 lžíce | japonské rýžové víno |
1 lžíce | japonský zelený pepř v nálevu |
Steak z obou stran posypeme zeleným pepřem a solí a dáme péct do rozehřátého grilu. Mezitím si připravíme omáčku: Smícháme sójovou omáčku, japonské rýžové víno a zelený pepř v nálevu. Hotovou omáčku dáme na gril k masu a necháme povařit. Potom do ní přidáme kousek másla. Středně propečený hovězí steak Yamato vyndáme z grilu a necháme chvíli odležet. Pak maso nakrájíme, nandáme na talíř a polijeme omáčkou. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!
Jak připravit šťavnatý steak? Zapomeňte na olej v pánvi!
Myslíte si, že umíte udělat dobrý šťavnatý steak? Možná, že fígle, které vám ukáže Václav Frič, šéfkuchař a majitel restaurace Na Pekárně v Čakovičkách, vás překvapí.
Recept na cuketové lasagne s hovězím masem krok za krokem
Vyzkoušejte tuto skvělou variaci na lasagne, kdy těstovinové pláty nahradíte cuketou. Hlavní chod z hovězího masa provoněný zeleninou, bylinkami a kořením.
autor Zdeněk Pohlreich
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena