Marocký kuskus s kuřetem

Na ingredience náročný recept na 4 - 6 porcí pokrmu s kuřecím masem a kuskusem.


3.1554x
90 min

Postup přípravy

Šafrán přelijeme vroucí vodou a odložíme. V kastrolu rozehřejme olej a opékáme na něm porce kuřete asi 5 minut, až mírně zhnědnou. Pak je vyjmeme a odložíme.

Cibuli a zbytek zeleniny očistíme. Cibuli nakrájíme na nudličky. Česnek prolisujeme. Z citronu nastrouháme kůru. Zázvor nasekáme najemno. Mrkev nakrájíme na kostičky. Papriky nakrájíme na nudličky. Sušené meruňky důkladně proláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Cukety omyjeme, zbavíme měkkého vnitřku a nakrájíme na kousky.


Do kastrolu přidáme cibuli a opékáme ji 5 minut, přidáme česnek a zázvor a opékáme 2 minuty. Do kastrolu vrátíme kuře, přidáme okapanou cizrnu, mrkev, šafrán a citronovou kůru. Podlijeme vodou tak, aby sahala 2,5 cm nad maso.


Kastrol přikryjeme a pokrm dusíme 45 minut, dokud cizrna nezměkne. Přidáme papriky, cukety, meruňky, koriandr, kmín, kajenský pepř, sůl a pepř a pokrm dusíme ještě 15 minut.


Do vroucí vody vmícháme 1/2 lžičky soli, máslo a kuskus. Rendlík přikryjeme odstavíme a necháme 10 minut stát.


Kuskus načechráme vidličkou a rozdělíme do misek. Navrch dáme směs s kuřetem. K pokrmu podáváme samostatně omáčku Harissa.


Zdroj: Slovart.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marocký kuskus s kuřetem

Zpět na recept