Nejdříve si připravíme marinádu. Koření rozdrtíme, ochutíme citronovou kůrou, zalijeme olejem a podle chuti opepříme. Filety z platýze omyjeme, osušíme, osolíme a ze všech stran hojně potřeme marinádou. Takto připravenou rybu necháme v chladu odležet asi 30 minut. Kapary propláchneme vodou, necháme okapat a podle potřeby pokrájíme. Smetanu promícháme s vývarem a 1 plnou lžičkou rýžové mouky.
Na oleji s máslem opečeme marinované filety z obou stran dorůžova. Rybu uchováme na teple a do výpeku přidáme okapané a pokrájené kapary, nezapomeneme lžičku pesta. Za stálého míchání vše restujeme asi 1 minutu, pak přilijeme smetanovou zálivku a necháme krátce povařit. Nakonec omáčku dochutíme podle potřeby solí, pepřem a umeoctem.
Opečeného marinovaného platýze rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme teplou kaparovou omáčkou a podáváme s bramborem.