Marinovaný pečený losos

Jednoduchý recept na vynikajícího lososa, kterého připravíme na pánvi. Výbornou chuť mu dodává marináda.


4.675x
30 min
10×

Ingredience

500 glosos

marináda

3 stroužkyčesnek
2 dlolivový olej
3 lžícesójová omáčka
1 lžícebílé suché víno
3 lžícetekuté polévkové koření

podle chuti

sůl
citron
mletý bílý pepř

na ozdobu

petrželka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Lososa omyjeme, osušíme a zbavíme kůže. Nakrájíme na stejnoměrné porce. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem.

Dáme se do přípravy marinády. V míse smícháme olej, sójovou omáčku, polévkové tekuté koření, bílé víno a utřený čenek.
Porce lososa vložíme do marinády, zakryjeme folií a necháme v lednici odležet 12 - 24 hodin.

Potom lososa vyjmeme z marinády a necháme chvíli okapat. Na rozpáleném oleji porce ryby opečeme dorůžova.

Marinovaného pečeného lososa podáváme s citronem a zdobíme petrželkou. Jako přílohu volíme brambory a čerstvou zeleninu. Marinovaný losos chutná výborně i připravovaný na grilu.



Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinovaný pečený losos

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká