Marinované vepřové maso s dušenou mrkví

Vepřové maso v medové marinádě, k tomu dušená mrkev a brambory. Výborný oběd!


4.429x
120 min
19×

Postup přípravy

Připravíme si marinádu. Na pánev dáme rozehřát rostlinný olej, přidáme med, prolisovaný česnek, sůl, pepř, worcester, pikantní i klasickou sojovou omáčku a mletou sladkou papriku. Necháme minutu povařit a přelijeme si ji do misky, kam ihned přidáme na nudličky nakrájené vepřové maso. Necháme odležet alespoň hodinu a půl.

Oloupeme brambory a dáme je s kmínem vařit. Scedíme je.

Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno, dáme podusit s vodou na pánev (nepřidáváme olej). Dále si oloupeme a nastrouháme mrkev, kterou přidáme k cibuli, ještě zalijeme vodou a přidáme natur hovězí bujon, osolíme a lehce opepříme drceným pepřem. Dusíme doměkka.

Rozpálíme si pánev a zlehka smažíme marinované kousky masa (asi 10 minut).

Marinované vepřové maso podáváme s podušenou mrkví a uvařeným bramborem.
user-icon

autor Gaudencia


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinované vepřové maso s dušenou mrkví

Zpět na recept