Marinované řízečky

Tyto řízky jdou udělat jako obalené v trojobalu nebo jako přírodní a jsou dobré i na grilu.


4.6167x
45 min
4×

Ingredience

1 kgkuřecí řízek

marináda

3 stroužkyčesnek
1 lžíceolej
2 ksvejce
2 lžícesolamyl
2 lžícevoda
1 lžíceplnotučná hořčice
1 lžícesójová omáčka
0.5 lžičkymletý černý pepř

trojobal

2 ksvejce
4 hrstěstrouhanka
2 hrstěhladká mouka

Postup přípravy

Česnek oloupeme a prolisujeme. Přidáme k němu ostatní suroviny a důkladně vše vymícháme. Do marinády vložíme osolené kuřecí řízky. Mohou být i vepřové, ale ty musíme naklepat. Řízky necháme v marinádě asi 24 hodin uležet. Druhý den řízky vyndáme z marinády a obalíme v trojobalu. Marinované řízečky smažíme v rozpáleném oleji. Marinované řízečky podáváme s brambory, kaší nebo salátem. Záleží na chuti.
user-icon

autor Bedřiška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinované řízečky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena