Marinované medailonky z lososa na salátovém lůžku

Recept na jednoduchou, ale výbornou chuťovku z grilovaného lososa.


4.36x
60 min

Ingredience

200 ghlávkový salát
600 glosos bez kůže

marináda

1 stroužekčesnek
2 lžícemed
2 lžíceocet balsamico
2 lžíceolivový olej

podle chuti

sůl
čerstvě mletý pepř

podle potřeby

limetková šťáva

Postup přípravy

Ocet balsamico promícháme s olivovým olejem, medem, prolisovaným česnekem, špetkou soli a čerstvě mletého pepře.

Čistého lososa rozdělíme na 12 menších plátků a nařízneme je tak, abychom ho mohli stočit do tvaru medailonku. Vložíme je do mísy, pokapeme marinádou a přikryté necháme v lednici 30 minut marinovat.

Salát dobře očistíme, osušíme a položíme na tác či talíř. Lososa vyjmeme a 3 ks napíchneme na jednu špejli tak, aby nám zůstal stále vzor medailonků. Takto si připravíme i zbylé 3 špejle nebo tyčky.

Lososové medailonky grilujeme na rozehřáté grilovací pánvi asi 10 minut. Častěji obracíme.

Marinované medailonky z lososa položíme na salátové lůžko a pokapeme limetkou. Marinované medailonky z lososa na salátovém lůžku podáváme jako hlavní chod.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinované medailonky z lososa na salátovém lůžku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena