Marinované hovězí na víně

Hovězí maso marinované ve víně a s vínem i dušené.


4.86x
0

Ingredience

3 lžíceolej
sůl
200 mlocet
1 lžícerozmarýn
6 kuličekjalovec
1 lístkybobkový list
500 mlbílé víno
mletý pepř
6 kuličekčerný pepř
1 svazekkořenová zelenina
100 gčerný chleba
1 kghovězí zadní maso

příloha

1 špetkasůl
2 lžícemáslo
1 kgkedlubna
0.5 lžičkycukr krupice
1 svazekjarní cibulka

na ozdobu

petrželka
rozmarýn

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Vsypeme do hrnce, přilijeme bílé víno i ocet a přidáme koření (bobkový list, rozmarýn, pepř a jalovec). Uvedeme do varu, krátce provaříme a necháme vychladnout.

Maso vložíme do studené marinády a necháme ho 24 hodin marinovat. Během marinování maso několikrát obrátíme. Potom maso vyndáme, osušíme a prosolíme a opepříme.

Na rozpáleném oleji maso dobře opečeme, přilijeme marinádu a uvedeme do varu. Pod poklicí dusíme asi 80 minut na středním plameni. Chleba rozdrobíme, přidáme k masu a promícháme. Spolu ještě 15 minut dusíme.

Kedlubny oloupeme a nakrájíme na hranolky. Cibulky očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Kedlubny i cibulky vhodíme do vroucí osolené sladké vody a necháme je 12 minut provařit. Poté je vyndáme, necháme okapat a promícháme s rozpuštěným máslem.

Měkké maso vyndáme. Výpek rozmixujeme na pyré (koření můžeme vyndat), dolijeme do obsahu 500ml vodou, provaříme a ochutíme solí a pepřem.

Maso nakrájíme na plátky a rozložíme na servírovací mísu. Maso obložíme zeleninou, přelijeme trochou omáčky a ozdobíme petrželkou a snítkou čerstvého rozmarýnu. Zbytek omáčky podáváme v omáčníku zvlášť.

Marinované hovězí na víně nejlépe doplní těstoviny.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinované hovězí na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.