Marinovaná hlíva

Chutná přírodní příprava dostupných hub. Místo hlívy lze použít i jiné houby podobné konzistence. Marinovaná hlíva s lehkou omáčkou a rýží.


3.263x
45 min
3×

Ingredience

sůl
6 kshlíva ústřičná
olej na smažení
2 kscibule (větší)
250 grýže parboiled
50 gkukuřičné lupínky

marináda

1 lžičkaoregano
1 lžícesójová omáčka
2-3 lžícerostlinný olej
1 lžícedijonská horčice
1 lžičkaindické kari

Postup přípravy

V tomhle období koupíme hlívu v supermarketu. Pokud mají plodnice nožičky, oddělíme je a podélně nakrájíme.

V misce smícháme sójovou omáčku, hořčici, oregano a kari koření. Vše smícháme a podle potřeby přilijeme olej, aby měla marináda správnou konzistenci. Vložíme do ní houby a necháme marinovat.

Mezitím uvaříme rýži podle návodu. Oloupeme cibuli a nasekáme ji najemno.

Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli osmahneme. Přidáme okapané marinované houby a 2 - 3 minuty je restujeme z každé strany. Hotové houby odkládáme na teplé místo na savý papír.

Kukuřiční lupínky v dlani rozdrtíme a přisypeme do pánve po houbách. Promícháme a odstavíme.

Houby servírujeme s rýží a přeléváme omáčkou z pánve.
user-icon

autor doktor no


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinovaná hlíva

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Židovská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.