Marinovaná hlíva

Chutná přírodní příprava dostupných hub. Místo hlívy lze použít i jiné houby podobné konzistence. Marinovaná hlíva s lehkou omáčkou a rýží.


3.263x
45 min
3×

Postup přípravy

V tomhle období koupíme hlívu v supermarketu. Pokud mají plodnice nožičky, oddělíme je a podélně nakrájíme. V misce smícháme sójovou omáčku, hořčici, oregano a kari koření. Vše smícháme a podle potřeby přilijeme olej, aby měla marináda správnou konzistenci. Vložíme do ní houby a necháme marinovat. Mezitím uvaříme rýži podle návodu. Oloupeme cibuli a nasekáme ji najemno. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli osmahneme. Přidáme okapané marinované houby a 2 - 3 minuty je restujeme z každé strany. Hotové houby odkládáme na teplé místo na savý papír. Kukuřiční lupínky v dlani rozdrtíme a přisypeme do pánve po houbách. Promícháme a odstavíme. Houby servírujeme s rýží a přeléváme omáčkou z pánve.
user-icon

autor doktor no

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Marinovaná hlíva

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena