Margot buchta

Velice jednoduchý recept na vynikající a rychlou buchtu z Margot čokolády, či jiných přísad - oříšky, kokos, čokoláda na vaření, ale nemusí být vůbec nic z toho.


4.5163x
45 min
14×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme do mléka a rozšleháme. Přidáme cukry smíchané s moukou a kypřícím práškem. Máslo rozpustíme. Margot čokoládu nastrouháme a spolu s máslem vmícháme do základu těsta. Místo čokolády můžeme přidat strouhaný kokos, oříšky nebo hořkou čokoládu. Není ale nutné použít něco z toho, ani Margot čokoládu. Vymícháme hladké těsto.

Připravíme hluboký plech, vymažeme jej a vysypeme buď dětskou krupičkou nebo hrubou moukou. Můžeme ale použít i strouhaný kokos. Na připravený plech nalijeme těsto. Plech vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme dozlatova.

Mezitím si připravíme polevu. Změklé máslo ušleháme nebo smícháme s moučkovým cukrem, kakaem, žloutkem, lžící rumu a mléka dohladka.

Po upečení margot buchty tuto hmotu rozetřeme na ještě horkou buchtu. To, že se poleva začne rozpouštět, je v pořádku.

Margot buchtu necháme vychladnout a můžeme podávat.
user-icon

autor Kasandra


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Margot buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká