Marcipánový závin

Lahodný kynutý závin plněný marcipánem a třešněmi. Trošku pracnější recept.


4.04x
75 min

Postup přípravy

Z mléka, droždí, cukru a mouky si připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít (těstíčko).

Do mísy nasypeme mouku, přidáme kvásek, vejce, sůl, mléko i máslo a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut kynout.

Z těsta na pomoučeném vále vyválíme obdélník a potřeme ho máslem. Nadvakrát těsto přeložíme a dáme do chladu na 15 minut odpočinout.

Poté těsto znovu rozválíme na obdélník. Marcipán prohněteme s bílkem a hmotu rovnoměrně rozetřeme na plát těsta. Na hmotu naskládáme vypeckované rozpůlené třešně a závin opatrně stočíme. Potřeme ho rozšlehaným žloutkem a posypeme sekanými mandlemi.

Závin opatrně přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 200 °C.

Nakonec můžeme marcipánový závin posypat vanilkovým cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marcipánový závin

Zpět na recept