Marcipánový traktůrek

Sváteční recept na marcipánový dort pro různé slavnostní příležitosti.


3.02x
160 min

Ingredience

těsto

5 ksvejce
5 lžicvoda
200 gcukr moučka
250 gpolohrubá mouka
0.5 balíčkukypřící prášek do pečiva

krém

250 gmáslo
500 mlmléko
1 balíčekvanilkový cukr
1 balíčekvanilkový pudinkový prášek

na ozdobu

1 balíčekmarcipánová hmota

podle potřeby

gelové potravinářské barvy

Postup přípravy

Bílky oddělíme od žloutků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Ve druhé míse vyšleháme žloutky s vodou a cukrem moučka. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva. Obě hmoty spojíme a vylijeme do kulaté formy.

Pečeme asi 35 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Korpus necháme důkladně vychladnout. Lepší je ale korpus upéct den předem.

Dále si připravíme krém. V mléce uvaříme pudink, necháme vychladnout a zašleháme máslo. Krém osladíme a dort pomažeme krémem uvnitř i na povrchu.

Dort dáme do lednice a vyválíme si marcipánovou hmotu. Připravenou hmotou celý dort potáhneme. Zvlášť si z marcipánu vytvoříme kulatou desku a na tu dozdobíme traktůrek.

Marcipánový traktůrek podáváme k svátkům a oslavám.
user-icon

autor Lulu


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marcipánový traktůrek

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.