Vaření.czReceptyBílková očka s marcipánem

Bílková očka s marcipánem

Spojení bílkového sněhu s marcipánovým kolečkem. Malinkaté sladké cukroví.


4.210x
60 min
2×

Postup přípravy

Bílky ušleháme v nerezové nádobě s polovinou cukru do husté pěny. Nádobu vložíme do horké vodní lázně, přisypeme zbytek cukru, lžičku citronové šťávy a vyšleháme dotuha. Bílkovou hmotou naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem utvoříme kopečky o velikosti většího lískového oříšku. V troubě vyhřáté na 50 °C asi 20 minut sušíme. Poté necháme vychladnout. Z marcipánu, který si můžeme připravit podle receptu Marcipán ze sušeného mléka, vykrájíme menší kolečka tak, aby odpovídala velikosti bílkových kopečků. V hrnečku si rozpustíme čokoládu, na každé marcipánové kolečko kápneme trochu čokolády, přitiskneme bílkový kopeček a trochu čokolády kápneme i na vršek. Necháme zatuhnout. Bílková očka s marcipánem uchováváme v chladu a dozdobujeme jimi mísu s cukrovím.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bílková očka s marcipánem

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena