Nepečený marcipánový dezert

Recept na velmi sladký dezert z marcipánu a čokolády.


2.915x
35 min
1×

Postup přípravy

Marcipán si připravíme 1 - 2 dny předem podle tohoto receptu - Marcipán ze sušeného mléka. Zabalíme do fólie a necháme odležet v chladu.

Ve vodní lázni si rozpustíme nalámanou Studentskou pečeť a tabulku hořké čokolády nebo čokolády na vaření. Přidáme máslo a za stálého míchání necháme rozpustit. Přimícháme kandované ovoce (nejlépe citrusy) a smetanu pokojové teploty. Dobře promícháme.

Mezitím si kulatou formu na dorty nebo mističky vyložíme piškoty a pokapeme rumem. Marcipán nastrouháme nahrubo a asi hrstí marcipánu piškoty posypeme. Naneseme čokoládovou vrstvu a uhladíme. Posypeme celým zbytkem marcipánové hmoty a jemně zatlačíme, aby se příliš nesypal. Necháme v chladu zatuhnout.

Nepečený marcipánový dezert opatrně nakrájíme nebo podáváme přímo v mističkách. Stačí ho kousek, je velmi sladký a sytý.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nepečený marcipánový dezert

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká