Marcipánový kůň

Sváteční recept na delikátní dort naplněný krémem a ozdobený marcipánem.


5.01x
90 min

Postup přípravy

Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.

Korpus upečeme v troubě při 170 - 180 °C. Máme první korpus a druhý korpus uděláme stejně, pouze přisypeme kakao.

Na krém vyšleháme měkký tvaroh, máslo, zakysanou smetanu, vanilkový cukr, cukr moučka a ztužovač šlehačky.

Z obou korpusů vyřízneme s pomocí šablony hlavu koně. Na světlé těsto rozetřeme krém a přiklopíme druhým korpusem.

Vyválíme různě barevné marcipány, položíme je na celý korpus a uhladíme. Pomocí fantazie koně dozdobíme a dáme vychladit.

Marcipánové koně můžeme podávat k různým svátečním příležitostem.
user-icon

autor miasa55


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marcipánový kůň

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká