Mandlový koňak - Domácí Baileys

Recept na vynikající likér, který se se málokdy stačí pořádně uležet jak je dobrý.


2.442x
160 min
4×

Postup přípravy

Plechovky kondenzovaného slazeného mléka (neotevřené!!!!!) vložíme do kastrolu s vodou, tak aby byly potopené, vaříme 2 hodiny.

Vyjmeme a necháme vychladnout. Uvaříme puding podle návodu na sáčku. Po uvaření občas zamícháme, aby se neudělal škraloup. Otevřeme plechovky a obsah vložíme do mixeru, přidáme pudink a začneme šlehat, přiléváme whisky a ochutnáváme.

Varianta s rumem je levnější, ale není tak hebká. Odneseme na nejvzdálenější místo, nejraději do sklepa a necháme uležet. Čím déle, tím lépe. Podáváme vychlazené s kostkou ledu.
user-icon

autor evkaD


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mandlový koňak - Domácí Baileys

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.