Domácí Baileys podle Charlese

Recept na oblíbený nápoj pro ženy, ale myslím si, že ani chlap neodolá.


4.36x
45 min
1×

Postup přípravy

Pudink připravíme klasickým způsobem, jen nedáváme cukr krupici, ale přidáme jeden vanilkový cukr. Za stálého míchání (nesmí se utvořit škraloup) necháme trochu zchladit, ale ještě do teplého pudinku zašleháme dvě zkaramelizovaná salka.

V teplém pudinku se salko lépe rozpustí a nedělají se hrudky. Přišleháme rozpuštěnou kávu (na tuto dávku rozpouštím 5 lžiček v asi 1 dl horké vody), smetanu a nakonec tuzemský rum. Ten přidáváme do domácího Baileys až nakonec, aby byl pudink co nejchladnější a z rumu se neodpařoval alkohol. Já všechno míchám ručním elektrickým šlehačem, krásně se to promíchá a rozšlehá to většinou i náhodné hrudky.

Domácí Baileys podle Charlese podáváme vychlazené s kostkou ledu. V lednici vydrží, pokud máte na ní zámek, i měsíc a déle. Rum je možné nahradit dobrou whisky, ale poněkud se to prodraží. Rumu můžeme dát podle chuti méně i více.
user-icon

autor xyeti


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí Baileys podle Charlese

Zpět na recept