Mandlové sušeky jsou výtečným vánočním cukrovím, tento recept je na 35 ks. Tyto sušenky pečeme v půlce prosince a v žádném případě je nezamražujeme.
Hodnocení
4.5
/ 5 (6x)
Doba přípravy
160 min
Ingredience
Ostatní
Sůl1 špetka
Bílek3 ks
Mandle350 g
Cukr moučka300 g
Citronová kůra1 lžíce
Na ozdobu
Cukr moučka
Podle potřeby
Máslo na vymazání formy
Mouka na vysypání
Postup přípravy
Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Mandle spaříme, oloupeme a nameleme.
V míse si smícháme 300 g mandlí a 150 g moučkového cukru. V druhé misce si vyšleháme sníh z bílků a postupně k němu přimícháme cukr, společně se špetkou soli ušleháme do tuha.
Do sněhu přimícháme mandlovou směs. Z těsta uděláme váleček o průměru 3 cm a pokrájíme ho na 35 kousků.
Z těch vytvoříme kuličky, dáme je na plech a necháme 2 hodiny schnout. Pak mandlové sušenky vložíme do horké trouby a pečeme do světležluta asi 20 minut na 150 °C (plyn 1 - 2).
Horké sušenky sundáme z plechu a posypeme moučkovým cukrem.