Mandlové sušenky

Mandlové sušeky jsou výtečným vánočním cukrovím, tento recept je na 35 ks. Tyto sušenky pečeme v půlce prosince a v žádném případě je nezamražujeme.


4.26x
160 min

Postup přípravy

Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Mandle spaříme, oloupeme a nameleme.

V míse si smícháme 300 g mandlí a 150 g moučkového cukru. V druhé misce si vyšleháme sníh z bílků a postupně k němu přimícháme cukr, společně se špetkou soli ušleháme do tuha. Do sněhu přimícháme mandlovou směs.

Z těsta uděláme váleček o průměru 3 cm a pokrájíme ho na 35 kousků. Z těch vytvoříme kuličky, dáme je na plech a necháme 2 hodiny schnout.

Pak mandlové sušenky vložíme do horké trouby a pečeme do světležluta asi 20 minut na 150 °C (plyn 1 - 2). Horké sušenky sundáme z plechu a posypeme moučkovým cukrem.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mandlové sušenky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty