Mandlové hvězdičky

Recept na vánoční cukroví pro milovníky mandlí.


4.58x
90 min

Postup přípravy

Prosejeme polohrubou mouku a smícháme ji s cukrem, oloupanými mletými mandlemi, vanilkovým cukrem a nastrouhanou čokoládou. Osvědčila se mi hořká čokoláda, cukroví není tolik sladké. Důkladně směs promícháme a přidáme na kousky nakrájené máslo nebo tuk na pečení. Poté přidáme žloutek a v mléce rozpuštěnou sodu a postupně vypracováváme těsto.

Těsto rozválíme na pomoučněném vále na tenký plát. Z vyváleného těsta vykrajujeme hvězdičky, které pokládáme na pečící papír rozprostřený na plechu. Pečeme pozvolna v předem vyhřáté troubě dozlatova. Záleží na troubě, chce to ten první plech hlídat a pak už si jen nastavíme čas.

Po vyjmutí upečených mandlových hvězdiček, necháme vychladnout cukroví na plechu, poté slepíme vždy dvě hvězdičky k sobě džemem. Doporučuji potírat obě strany menší vrstvou džemu, protože pak cukroví lépe drží pohromadě a džem nevytéká po stranách.

Čokoládovou polevu rozehřejeme a horní strany hvězdiček v ní namáčíme. Poté rozložíme cukroví na mřížku, aby přebytečná poleva měla kam odkapat. Dokud poleva ještě lepí, posypeme cukroví čokoládovým či jiným zlobením. Poté necháme cukroví v chladu zcela zatuhnout.

Mandlové hvězdičky podáváme jako chutně cukroví ke kávě nebo čaji o vánočních svátcích.

Foto: Thinkstock.com
user-icon

autor ajulinka26


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mandlové hvězdičky

Zpět na recept