Mandlové cukroví

Recept na mandlové cukroví plněné kakaovým krémem.


0.00x
30 min

Postup přípravy

V míse smícháme hladkou mouku, změklé rostlinné máslo, moučkový cukr, kakao a mleté mandle. Vše pečlivě rukama zaděláme a vytvoříme tuhé těsto. Takto připravené těsto dáme na pár hodin nebo na den odpočinout do lednice. Po vyndání z lednice těsto znovu rukama vypracujeme a vyvaluje válečkem na pomoučněném válu. Z těsta vykrajujeme tvary, které přendáme na pečící papír a pečeme na 180 °C zhruba 10 minut - do zezlátnutí okrajů. Po upečení hned sundáme z plechu. Cukroví plníme kakaovým krémem.


 


Krém si připravíme z másla, které vyšleháme s cukrem. Poté přidáme kakao, rum podle chuti a dále ušleháme do konzistence hladkého krému. Tímto krémem plníme připravené cukroví. Po naplnění zdobíme čokoládou a mandlí.


 


Mandlové cukroví před podáváním necháme pár dní odležet. Skladujeme v chladu.


 


Kvíz: Jak dobře znáte vánoční tradice? Víte, co je pučálka a proč si lidé schovávají šupiny z kapra?


Jaké lidové zvyky a tradice se dodržují o Vánocích dodnes? A máte přehled, jaký mají tyto obyčeje význam? Prověřte si znalosti v našem vánočním testu. Možná v něm najdete i překvapivá zjištění.


Kvíz:


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mandlové cukroví

Zpět na recept