Recept na mandlové cukroví plněné kakaovým krémem.
těsto | |
---|---|
190 g | mouka hladká |
150 g | máslo rostlinné |
70 g | cukr moučka |
50 g | mandle (mleté) |
krém | |
100 g | máslo rostlinné |
80 g | moučkový cukr |
2 cl | rum |
2 lžičky | kakao |
na ozdobu | |
1 balení | čokoláda |
30 ks | mandle |
V míse smícháme hladkou mouku, změklé rostlinné máslo, moučkový cukr, kakao a mleté mandle. Vše pečlivě rukama zaděláme a vytvoříme tuhé těsto. Takto připravené těsto dáme na pár hodin nebo na den odpočinout do lednice. Po vyndání z lednice těsto znovu rukama vypracujeme a vyvaluje válečkem na pomoučněném válu. Z těsta vykrajujeme tvary, které přendáme na pečící papír a pečeme na 180 °C zhruba 10 minut - do zezlátnutí okrajů. Po upečení hned sundáme z plechu. Cukroví plníme kakaovým krémem.
Krém si připravíme z másla, které vyšleháme s cukrem. Poté přidáme kakao, rum podle chuti a dále ušleháme do konzistence hladkého krému. Tímto krémem plníme připravené cukroví. Po naplnění zdobíme čokoládou a mandlí.
Mandlové cukroví před podáváním necháme pár dní odležet. Skladujeme v chladu.
Kvíz: Jak dobře znáte vánoční tradice? Víte, co je pučálka a proč si lidé schovávají šupiny z kapra?
Jaké lidové zvyky a tradice se dodržují o Vánocích dodnes? A máte přehled, jaký mají tyto obyčeje význam? Prověřte si znalosti v našem vánočním testu. Možná v něm najdete i překvapivá zjištění.
autor Jitka Langeová
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.