Mandlové čtverečky

Jedná se o vánoční cukroví z neloupaných mandlí.


4.19x
45 min

Postup přípravy

Neloupané mandle umeleme. Máslo necháme změknout.

Mouku smícháme s cukrem, kořením a prosejeme. Do mouky zapracujeme žloutky, máslo, mandle a vypracujeme hladké těsto.

Vál posypeme moukou a z těsta vyválíme plát silný asi 3 mm. Vykrajujeme z něj čtverečky (nebo kolečka, trojúhelníky). Vykrajované tvary potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě při teplotě 180 °C.

Po upečení mandlové čtverečky necukrujeme, jen spojujeme k sobě meruňkovou marmeládou.
user-icon

autor Baara


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mandlové čtverečky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty