Maminčiny koláče

Plněné koláče z kynutého těsta jistě zachutnají. Vyzkoušejte.


3.2130x
160 min
1×

Postup přípravy

Připravíme si kvásek ze lžíce vlažného mléka, droždí a lžíce mouky. Kvásek necháme vzejít asi 15 minut.

V míse si utřeme máslo s cukrem a žloutky. Přidáme strouhanou citronovou kůru, sůl, mouku a připravený kvásek. Podle potřeby přidáme i vlažné mléko.
Dobře vypracujeme těsto a necháme na teplém místě kynout.

Vykynuté těsto znovu propracujeme. Pak ukrajujeme kousky, ze kterých postupně rukou tvoříme placičky. Lžící na ně vkládáme tvarohovou náplň a kousek broskve a dobře uzavřeme do tvaru bochánků. Uprostřed bochánky mírně stlačíme a na povrch ukrojíme kousek povidel, která posypeme drobenkou. Kraje koláče potřeme bílkem.

Maminčiny koláče pečeme v mírně vyhřáté troubě dozlatova.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maminčiny koláče

Zpět na recept