Maminčiny caletky

Tyhle rychlé, sympatické placky někdy skvěle lístkují, jindy spíš křupají a voní čerstvými škvarky.


3.97x
45 min

Postup přípravy

Sádlo se škvarky a kouskem Hery rozehřejeme.

Mouku promícháme se solí, trochou máku a práškem do pečiva. Promícháme s rozpuštěným sádlem, přidáme vejce a mléko (mléko přidáváme opatrně, jen trochu, aby bylo těsto tuhé).

Rukama uhněteme těsto, uděláme z něj váleček a rozkrájíme ho na kousky, ze kterých tvoříme malé placky. (Jak moje maminka říká, aby nešpinila prkýnko, vyválí z těsta váleček přímo na pekáči, krájí z něj kousky a tvaruje menší placky).

Na suchém, nevymaštěném plechu (placky jsou mastné dost) pečeme při 200 stupních asi 20 minut. Nejlépe chutnají ještě čerstvé.

Zdroj: Kuchařka pro báječné tchyně - Helena Chvátalová
www.smartpress.cz


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maminčiny caletky

Zpět na recept