Když jsem byla malá a nemocná, dělávala mi maminka tuto vynikající pomazánku. Podávala ji vždy čerstvou, proto je dávka jen na 2 - 3 krajíce chleba.
2 ks | vejce |
50 g | máslo |
1 lžička | sardelová pasta |
na ozdobu | |
---|---|
0.5 lžičky | čerstvá petrželka |
Vejce uvaříme natvrdo a vychladíme. Když jsou studená, oloupeme je a oddělíme bílky od žloutků. Bílky jemně posekáme.
Změklé máslo utřeme do pěny, vmícháme vařené prochladlé žloutky a sardelovou pastu.
Maminčinu vaječnou pomazánku mažeme na čerstvý chléb, který potom na povrchu sypeme sekanými bílky a zdobíme petrželkou. Chleby s vaječnou pomazánkou ihned podáváme.
Top recepty na vajíčkovou pomazánku s bleskovou přípravou
Vajíčková pomazánka nemusí chutnat pokaždé stejně - lze si ji odlehčit, zjemnit, dodat jí na pikantnosti a doplnit o nejrůznější bylinky či najemno nastrouhanou zeleninu. Máme pro vás 8 receptů na vajíčkovou pomazánku pokaždé jinak.
Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu
Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
autor Konvalinka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena