Výborná sekaná, která se jí jak teplá tak studená, zkrátka chutná vždy.
Hodnocení
4.6
/ 5 (23x)
Doba přípravy
90 min
Chutnalo
7x
Ingredience
Ostatní
Sůl2 lžičky
Vejce3 ks
Majoránka2 lžičky
Cibule1 ks
Rohlík3 ks
Maso hovězí přední50 dkg
Voda na podlití
Vepřový bok50 dkg
Mletý černý pepř1 lžička
Uzený bok30 dkg
Na potření
Vejce1 ks
Postup přípravy
Umyté a osušené maso nakrájíme na kostky a umeleme na masovém strojku najemno.
Mezitím si připravíme pečivo (může být i tvrdší) - nakrájíme na plátky a namočíme do studené vody.
Umleté maso promícháme, přidáme vejce, sůl, jemně nakrájenou cibuli, trochu pepře, promnutou majoránku a pečivo, které jsme vymačkali a na prkénku nožem posekali najemno.
Vše perfektně zpracujeme, solíme podle chuti, ale raději méně protože tam máme uzené maso. Utvoříme šišku, kterou dáme do vymazaného pekáče a potřeme rozšlehaným vejcem.
Dáme péci do vyhřáté trouby a po utvoření slabé okurky, sekanou podlijeme trochou vody. Maminčinu sekanou pečeme zvolna podle velikosti šišky, ale max 1 hodinu.
Maminčinu sekanou podáváme s bramborovou kaší, vařeným či pečeným bramborem, ale také je výborná jenom s chlebem a tatarkou.