Maminčina jahodová mňamka

Této pochoutce ještě nikdo neodolal. Jahody můžeme použít čerstvé nebo kompotované.


3.3201x
20 min

Postup přípravy

Připravíme si dortovou formu, kterou těsně před použitím vypláchneme ledovou vodou.

Z pudinku, vody a cukru připravíme "falešnou" želatinu. Pudink se vaří podle návodu, pouze místo mléka použijeme právě vodu a použijeme o trošku více cukru.

Do připravené formy nalijeme 1/2 hmoty, rychle poklademe jahodami a zalijeme zbytkem želé. Po celé ploše klademe piškoty plochou stranou vzhůru.

Než pudink vystydne, rozmícháme smetanu s cukrem dohladka, aby nezůstaly hrudky. Na piškoty nalijeme vrstvu smetany, poklademe plátky banánů, přidáme zbytek smetany a celý dortík uzavřeme piškoty opět plochou stranou nahoru.

Dáme na noc do lednice ztuhnout.

Vyklopíme a můžeme zdobit šlehačkou nebo čokoládovou mřížkou.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maminčina jahodová mňamka

Zpět na recept