Maminčina dušená mrkev

Dušená mrkev jako od maminky.


4.134x
45 min
9×

Ingredience

500 mlvoda
1 ksmasox
1 ksmalá cibule
1 kszeleninový bujón
8 ksvětší mrkev

podle chuti

sůl
kari
mletý pepř
mletý kmín

podle potřeby

máslo
hladká mouka

Postup přípravy

Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.

Nadrobno nakrájenou cibulku necháme v hrnci zpěnit na másle. Až trochu změkne, přidáme mrkev, vodu, bujón i masox, koření a kostičku másla. Promícháme a necháme vařit zhruba 20 minut, záleží na druhu mrkve. Nakonec zahustíme zápražkou z hladké mouky, kterou přecedíme přes sítko, abychom v mrkvičce neměli hrudky.

Maminčinu dušenou mrkev podáváme s vařenými brambory.
user-icon

autor Iwee


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maminčina dušená mrkev

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.