Maminčin štrúdl

Recept na jednoduchý a výborný štrúdl.


3.614x
60 min

Postup přípravy

Připravíme si asi 2 dl hrneček nebo kelímek a podle něj odměříme všechny suroviny. Jablka oloupeme, očistíme a nastrouháme nahrubo.

Polohrubou mouku, cukr, ořechy a prášek do pečiva smícháme. Suchou směs rozdělíme na 2 části. Jednu část nasypeme na nevymazaný hluboký plech a rovnoměrně rozprostřeme. Vše posypeme strouhanými jablky a zasypeme druhou částí sypkého těsta.

Palmaríny nebo jakýkoliv jiný tuk na pečení rozpustíme a ve vlažném tuku rozmícháme vejce. Tukem zalijeme připravenou hmotu v plechu. Maminčin štrúdl vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut.

Maminčin štrúdl ozdobíme podle fantazie, nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor lidasa1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maminčin štrúdl

Zpět na recept