Maminčin pekáček

Zapečené brambory s kysaným zelím, klobásou a smetanou. To je recept na maminčin pekáček.


3.0773x
60 min

Ingredience

700 gbrambory
2 kscibule
400 mlsmetana
3 ksklobása
500 gkysané zelí

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletá sladká paprika

Postup přípravy

V pekáči na oleji zpěníme očištěnou a nadrobno nasekanou cibuli. Vsypeme na kolečka nakrájenou klobásu a společně osmahneme. Nejlepší jsou ty ostravské. Přidáme vodou propláchnuté kysané zelí, které ještě můžeme překrájet na menší kousky, promícháme a podusíme.

Z pekáčku nakonec všechno vyndáme do mísy, směs promícháme se sladkou paprikou a osolíme. Do pekáče položíme vrstvu předvařených brambor, ne úplně doměkka. Na ně dáme vrstvu klobás se zelím. Dáme opět vrstvu brambor a zase zelí a nakonec brambory. Celý pekáček zalijeme smetanou. Maminčin pekáček zapékáme asi 20 minut na 230 °C v uzavřeném pekáčku a nakonec 10 minut v otevřeném.

Maminčin pekáček pak ihned podáváme jako hlavní chod, ke kterému nic dalšího není potřeba. Možná jen přikusovat sterilovanou okurku či jinou zeleninu.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maminčin pekáček

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.