Malinové semifreddo

Recept na malinovou zmrzlinu.


4.73x
75 min

Ingredience

6 ksvejce
250 gcukr krupice
250 gmaliny
500 mlsmetana ke šlehání

na ozdobu

100 gmaliny

Postup přípravy

Smetanu si předem vychladíme. Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou fólií tak, aby po okrajích přesahovala aspoň o 10 - 15 cm. Maliny očistíme a na talíři rozmačkáme vidličkou. Smetanu vyšleháme dotuha. V kovové misce, kterou dáme na hrnec s mírně vařící vodou, vyšleháme vejce a cukr. Šleháme, až vznikne světlý hustý krém. Pak misku vyjmeme z vodní lázně a krém dále šleháme metličkou až do úplného vychladnutí. Vejce s cukrem si můžeme předšlehat do husté pěny v misce kuchyňského robota a až potom pěnu došlehat metličkou ve vodní lázni. Tento postup ušetří čas i energii. Maliny a šlehačku rychle zapracujeme do vaječného krému. Formu naplníme připraveným malinovým krémem, povrch uhladíme a semifreddo necháme minimálně 4 hodiny v mrazáku. Asi 15 minut před podáváním vyjmeme malinové semifreddo z mrazáku. Malinové semifreddo vyklopíme na podnos, odstraníme fólii a nakrájíme na plátky. Mírně roztopené semifredo ozdobíme čerstvými malinami.
user-icon

autor rajcinka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Malinové semifreddo

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z italské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena