Malinová roláda

Roláda plněná smetanovým krémem a malinami, zdobená koňakovou šlehačkou.


4.77x
0

Postup přípravy

Vejce s oběma druhy cukru našleháme ve vodní lázni, přisypeme pudinkový prášek a už mimo došleháme do husté pěny. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mandle a vlažnou vodu.

Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme asi 8 - 10 minut na 200 °C. Upečený otočíme na pomoučenou utěrku a necháme vychladnout.

Smetanu s oběma druhy cukru svaříme, přidáme nalámanou bílou čokoládu a necháme ji rozpustit. Nevaříme! Směs necháme vychladnout a pak ji v chladničce necháme ztuhnout.

Z korpusu odstraníme papír, potřeme ho čokoládovo-smetanovým krémem a posypeme malinami. Stočíme do rolády a v chladničce necháme zatuhnout.

Smetanu vyšleháme se smetanovým koňakem dohusta a před nakrájením roládu ozdodíme cukrářským sáčkem. Na každý ukrojený kousek přijde kulička maliny.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Malinová roláda

Zpět na recept