Makrely pečené s pórkem

Švédský recept na makrely s pórkem a koprem.


2.91159x
90 min

Ingredience

9 lžicolej
2 kscibule
4 ksmakrela
2 kspórek

podle chuti

sůl
ocet
4 snítkykopr

Postup přípravy

Makrely očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a pórek očistíme a nasekáme nadrobno.

Zapékací misky vyložíme pečícím papírem a urovnáme na něj kousky makrel. Posypeme je cibulí s pórkem, poklademe snítkami kopru, zalijeme směsí oleje a octa a přiklopíme pokličkou. Makrely s pórkem pečeme přibližně půl hodiny ve vyhřáté troubě. Z pečených makrel odstraníme kopr.

Makrely pečené s pórkem posypeme čerstvým jemně nasekaným koprem a podáváme s brambory vařenými ve slupce.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Makrely pečené s pórkem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Švédská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.